Zoom Workshop Social Media en Verantwoord Gamen

Uitgelicht

25 jan
  • 20:00
  • Zoom in vanuit huis
  • Gratis na aanmelding

Op zoek naar tips over gamen en beeldschermtijd thuis? En waar doe je als ouder goed aan in deze Corona periode?
Je kind(eren) zijn het grootste deel van de dag thuis in deze bijzondere periode. En zij zullen ongetwijfeld meer online zijn op social media, games, etc. dan je normaliter toelaat. Hoe ga je er in deze uitzonderlijke periode mee om? Hoe bewaak je de grenzen, hoe maak je werkende afspraken over beeldschermtijd en gamen en hoe begeleid en bescherm je je kind ‘online’? Dit en meer tijdens deze Zoom-workshop. De workshop is interactief. Er is ruimte voor al je vragen over het game- en onlinegedrag van je kind en hoe jij daarmee om kan gaan en natuurlijk krijg je tips!

Ouders voor ouders
Sidney Lehmann is vader van 2 jongens en werkt binnen de game industrie. Begeleid professionele gamers en geeft les op school over de omgang met gamen thuis aan kinderen, ouders en professionals. Sidney heeft gewerkt met een breed scala aan gamers, van verslaafde jongeren tot en met de absolute wereldkampioen FIFA. Gamers voor verschillende voetbalclubs zijn de afgelopen jaren door Sidney begeleid, denk hierbij aan Ajax, AZ en PSV en Fortuna Sittard.  Door de brede ervaring kan Sidney op een positieve manier tips geven en kennis delen.  Zie hier alvast een leuk filmpje van het Trimbos over het gezin van Sidney.

Zoom Workshop
Met Zoom kun je met elkaar videobellen. Net zoals bij een ‘normale workshop’ kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. De workshopbegeleider kan ook haar computerscherm delen waardoor er op die manier -ter ondersteuning van het thema- ook informatie gedeeld kan worden. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Zoom is gratis. 

Deelname en aanmelding
Deelname aan is gratis na aanmelding. Omdat de Zoom Workshop net als onze andere workshops interactief is, hanteren we een maximum van 15 deelnemers. Klik hier om je aan te melden. Na aanmelding krijg je van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen aan de ‘Zoom Workshop’. Deze begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl.

Start: 
maandag, januari 25, 2021 - 20:00
Eind: 
maandag, januari 25, 2021 - 21:30

Ouders Lokaal Montfoort

Lokaal samenwerking

Ouders Lokaal werkt o.a. samen met het Jeugdteam Montfoort